RESTAURACJA NAFTAYA
POZNAJ NASZĄ KARTĘ

Restauracja Naftaya w Hotelu Nafta**** Krosno

Restauracja Naftaya jest jednym z najbardziej wyjątkowych miejsc na kulinarnej mapie Podkarpacia. Zachwyci tych wszystkich, którzy na równi stawiają kulinarne uniesienia smaku i niepowtarzalną atmosferę odwiedzanego lokalu.

Szef kuchni proponuje szeroką ofertę dań kuchni miedzynarodowej i regionalnej, do których polecamy wyselekcjonowany wybór win z różnych regionów świata.

Restauracja Naftaya to najlepsze miejsce dla spotkań biznesowych. Niepowtarzalny klimat, nowoczesna aranżacja, doskonałe jedzenie i profesjonalna obsługa gwarantują powodzenie wszystkich rozmów i negocjacji. W Restauracji organizujemy konferencje, szkolenia, bankiety i spotkania firmowe.

Restauracjia Naftaya to również wyjątkowe miejsce na organizację imprez okolicznościowych.  Urodzin, imieniny, jubileusze, a także przyjęcia z okazji Chrztu Świętego, I Komunii Świętej czy rocznicy Ślubu na długo pozostaną w Pamięci naszych Gości. Zapewniamy najlepszą oprawę tych wyjątkowych wydarzeń.

Przystawki / Appetizers

Tatar z siekanej wołowiny / Chopped beef tartare
kremowe żółtko z anchois, domowe pikle, świeża bułeczka
creamy yolk with anchois, homemade pickles, fresh brioche

42 zł | 195 g

Mieszane sałaty z bobem, soczewicą i serem solankowym / Mixed lettuces with broad beans, lentils and brine cheese
pomidory, oliwki, pestki dyni, zioła, vinegrette, domowy chleb z pesto z natki marchwii
tomatoes, olives, pumpkin seeds, herbs, vinaigrette, homemade carrot pesto bread

38 zł | 170 g

Hummus z fasoli wrzawskiej / Bean hummus
wędzona papryka, świeże warzywa, proziaki
smoked paprika, fresh vegetables, proziaki bread

29 zł | 200 g

Zupy / Soups

Curry z ciecierzycą / Curry with chickpeas
dynia, szpinak
pumpkin, spinach

25 zł | 320 g

Botwinka z jajkiem / Botwinka with egg
kozi ser
goat cheese

25 zł | 320 g

Kapuśniak na rosole z łososia  / Cabbage soup with salmon broth 
młoda kapusta, szparagi, pomidory, zioła
young cabbage, asparagus, tomatoes, herbs

25 zł | 320 g

Dania główne / Main courses

Karkówka wolno pieczona / Slowly roasted pork neck
fasolka szparagowa, ser emilgrana, orzechy, młode ziemniaki, majonez truflowy, sos z ciemnego piwa
green beans, emilgrana cheese, nuts, young potatoes, truffle mayonnaise, dark beer souce

55 zł | 420 g

Sandacz ze szparagami / Zander with asparagus
puree ze smażonego kalafiora, salsa z ogórków małosolnych i suszonych pomidorów
fried cauliflower puree, low-salt cucumber salsa and sun-dried tomatoes

74 zł | 480 g

Tagliatelle ze szparagami / Tagliatelle with asparagus
szparagi, suszony pomidor, rucola, ser Emil Grana, szynka dojrzewająca (lub oliwki kalamata )
asparagus, sun-dried tomato, arugula, Emil Grana cheese, and ripening ham (or kalamata olives )

39 zł | 140 g

Burger z polikiem wołowym i mozzarellą (lub kotletem warzywnym ) / Burger with beef cheek and mozzarella (or vegetable cutlet )
domowa bułka, cebula karmelizowana, rucola, jalapeno, sałaty z kimchi, frytki
homemade roll, caramelized onion, rucola, jalapeno, lettuce with kimchi, and fries

46 zł | 400 g

Desery / Desserts

Tartoletka z flambirowaną śliwką / Tartolet with plum flambée
sos angielski, domowe lody śmietankowe
crème anglaise, homemade cream ice cream

25 zł | 160 g

Beza / Meringue
krem rabarbarowy, jeżyny
rhubarb cream, blackberries

25 zł | 110 g

Restauracja Naftaya zaprasza:
poniedziałek – niedziela 14:00 – 22:00

Manager Restauracji
Agnieszka Wasłowicz
tel. 536 307 082

Menu
Skip to content